Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Γυναίκα;;;Γιατί;;

                 Γιατί; Γιατί να επιλέξεις να γεννηθείς γυναίκα σήμερα; Και γιατί όχι; Μήπως εν έτει 2016 δεν έχουν βρεθεί αποτελεσματικές και δίκαιες λύσεις σε όλα τα ρατσιστικά και φαλλοκρατικά ζητήματα που βασίλευαν μέχρι τον προηγούμενο αιώνα;
                Μήπως πρέπει να σε έχουν ονομάσει Μαλάλα για να έχεις τη δική σου άποψη;  Σε μια χώρα που βασανίζεται από την κακοδιαχείριση και την υποκρισία, από τη φαυλοκρατία και την ψευδαίσθηση, τι θέση μπορεί να έχει μία γυναίκα;  Και ειδικά σ’ αυτά τα χρόνια της γενικευμένης κρίσης ;  Πολλοί  θα σπεύσουν να κατηγορήσουν την άποψη αυτή ως υπερβολική…ακόμα και γυναίκες ακόμα….
                Κι όμως…στην Ελλάδα του 2016 μία γυναίκα που έχει επιλέξει να μην υποταχτεί στα στενά όρια και την τυπολατρία της θρησκείας ή που δεν ακολουθεί τις κοινωνικές συμβάσεις που τη θέλουν παντρεμένη με παιδί μέχρι τα τριάντα , ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα θυσιάσει την προσωπική της ελευθερία, το επάγγελμα της, τα χόμπι της και θα ανέχεται το σύζυγο, απλώς επειδή είναι ο άντρας του σπιτιού και έτσι γίνεται, ακόμα κι αν αυτός δε σέβεται την προσωπικότητα της…………ε ναι λοιπόν, είναι το μαύρο πρόβατο!!!!
                Πιο μαύρο πρόβατο δε γίνεται!!!! Γιατί πολύ απλά έχει άποψη, και δυστυχώς μπορεί πολλές φορές να είναι και σωστή! Και δυστυχέστερα  ακόμα γιατί μπορεί να έχει επιλέξει να μην είναι θύμα και παρατηρητής! Και  γιατί, ακόμα πιο απλά, όλοι οι άνθρωποι είναι ισότιμοι, κι αυτό είναι αμαρτία.  Το θηλυκό έχει ένστικτο, και πολύ ισχυρό, το αρσενικό έχει δύναμη, πολύ ισχυρή επίσης.  Και ένας άντρας μπορεί να έχει ένστικτο, όπως και μία γυναίκα μπορεί να έχει δύναμη.  Αλλά αυτό ίσως η ελληνική κοινωνία να μην είναι έτοιμη ακόμη να το καταλάβει.  Γι’ αυτό, ας τα ρίξουμε όλα στη γυναίκα.  Από μικρή να τη μάθουμε να παίζει με τα κουζουνικά της και όταν μεγαλώσει να γίνει νηπιαγωγός, μόνο!  Για να  μάθει και πώς να μεγαλώσει σωστά τα παιδιά της.  Να της μάθουμε να μην παραφέρεται, ακόμα και όταν αδικείται παράφορα.  Να είναι ευγενική κι αν κάποιο αρσενικό σηκώσει το χέρι πάνω της, να το δεχτεί, γιατί αυτό το χέρι μπορεί να είναι του πατέρα που είναι σεβάσμιο πρόσωπο ή του αδελφού ή ακόμα και του συζύγου.  Απλούστατα, γιατί είναι αρσενικά και τους οφείλεται σεβασμός.
                Σε μια εποχή που η γυναίκα είναι πρόσφυγας, μετανάστης, μητέρα χωρίς βοήθεια , χωρισμένη (θου Κύριε!), ας αποφασίσουμε να μην ασχοληθούμε με την ισότητα, το σεβασμό, την ισορροπία στα σπίτια μας….εδώ έχουμε κρίση!!!! Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καμία σχέση δεν έχει η δημοκρατική  συμπεριφορά  μέσα στην οικογένεια, τη σχολική τάξη, την παρέα των φίλων.

  Πολλοί θα σπεύσουν να πουν ότι αυτή η άποψη είναι μονομερής και άδικη….και ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος.. αλίμονο, το νόμισμα έχει δύο πλευρές….η μία πλευρά του νομίσματος που εγώ κρατάω στο χέρι έχει αυτή την εικόνα, την οποία, φυσικά και βέβαια, πολλοί θα φροντίσουν να ειρωνευτούν και να τη μειώσουν..πότε μάθαμε να ακούμε την άποψη του άλλου και να τη σεβόμαστε;  Η διαφορετική άποψη είναι απειλητική!  Βεβαίως! Γιατί από μόνη της μπορεί να πιάσει ένα όπλο και να σκοτώσει αυτόν που τη διαβάζει…βέβαια ..Έτσι κι αλλιώς τα πράματα μωρέ είναι απλά…εδώ έχουμε άλλα προβλήματα… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου